INEA idzie ze światłowodem - Internet w Kaźmierzu

TPSA NETIA sieci komórkowe itp
Czester
50cm3
50cm3
Posty: 73
Rejestracja: sob, 9 paź 2010, 09:57

Re: INEA idzie ze światłowodem - Internet w Kaźmierzu

Postautor: Czester » pn, 22 lut 2016, 21:26

739 304 010 - nr dogościa mówił że do 22 na spokojnie można do niego dzwonić bo to oferta na dzisiaj może jutro...

ja się zdecydowałem na 25Mb

29,90 przez 24 miesiące bez żadnych dodatkowych opłat z ruterem WIFI ;)

Zobaczymy jak światłowód śmiga ;)

Bo LTE w Plusie mnie już denerwuje.. coś zwolnił ostatnio u nas w Kaźmierzu...

instalator
wolny elektron
wolny elektron
Posty: 20
Rejestracja: śr, 8 maja 2013, 23:18

Re: INEA idzie ze światłowodem - Internet w Kaźmierzu

Postautor: instalator » pn, 22 lut 2016, 21:48

"Szanowny panie,
Na stronie informacja znalazła się przypadkiem, błąd został poprawiony.

przypadkiem to można iść i np. wdepnąć w minę :oops: ......( sorki za szczerość ale nic się nie dzieję samo )




to jak by nie spojrzeć widać że firmy podzieliły sobie "tort" i nie wchodzą w paradę, mamy wyraźną zmowę operatorów...

upiec tort nie problem , zwłaszcza przy takim "doładowaniu" ale jak obserwuję teren to wychodzi na to że trzeba go będzie samemu zjeść :twisted:

ps: dzierżawa łącza mi wygasa 25.02.2016 godz 20.18

prawie_z_kazmierza
Posty: 1
Rejestracja: pn, 22 lut 2016, 22:25

Re: INEA idzie ze światłowodem - Internet w Kaźmierzu

Postautor: prawie_z_kazmierza » pn, 22 lut 2016, 22:34

Do kolegi, który wcześniej pisał, że na radiu można przesyłać 100-200 mega... może 5 lat temu miałeś rację. teraz można przepychać 500-700mega bez problemu. Do 1 gigabita jak wydasz więcej. Sieci radiowe są też znacznie lepsze pod kątem modernizacji.
2. sprawa, inea zrobiła sobie prywatny folwark, można poczytać na innych forach, że udostępniają gniazda abonenckie za około 50zł brutto innym operatorom (chyba 40zł netto) jakim więc cudem inny operator ma kalkulować sobie podpięcie swojego klienta na "ich" łączach, skoro oni mają kilka pakietów TAŃSZYCH niż sama dzierżawa gniazda dla innego operatora?

Kolejna sprawa, u mniejszego operatora jesteś klientem, jesteś partnerem, jak zadzwonisz i opierdzielisz kogo trzeba to nie ma problemu z serwisem. A u dużego? jesteś jednym z kilkuset tysięcy. Pionkiem, który sam znaczy bardzo mało.

Też mam kabel wprowadzony do piwnicy, po 4 telefonach i 3 umawianiach się na kolejne dni w końcu ktoś się zjawił. Po tygodniu miał przyjechać technik spawający gniazdo. Od listopada się nie zjawił - jak to świadczy o firmie?
Jakie fundusze się skończyły? przecież gniazda abonenckie były w projekcie unijnym. A teraz mogę mieć gniazdo, jak podpiszę umowę. Co automatycznie zamyka furtkę innym dostawcom. Nie ma gniazda - nie możemy świadczyć usługi.

imo, jest to bardzo gruby wałek i mam nadzieje, że ktoś się za to weźmie...

maksik
Posty: 1
Rejestracja: sob, 26 lis 2016, 17:36

Re: INEA idzie ze światłowodem - Internet w Kaźmierzu

Postautor: maksik » sob, 26 lis 2016, 17:39

I jak ktoś podpisał umowę i może się pochwalić?

swiatowid
50cm3
50cm3
Posty: 55
Rejestracja: pt, 18 mar 2016, 20:46

Re: INEA idzie ze światłowodem - Internet w Kaźmierzu

Postautor: swiatowid » ndz, 11 gru 2016, 21:43

wlasnie wlasnie

Goz0
fiat 500
Posty: 505
Rejestracja: śr, 11 maja 2005, 19:34
Lokalizacja: Kaźmierz

Re: INEA idzie ze światłowodem - Internet w Kaźmierzu

Postautor: Goz0 » ndz, 11 gru 2016, 21:45

Z relacji kilku znajomych - na razie działa bez zarzutu - zgodnie z parametrami

Gregory
pierwsza seta
pierwsza seta
Posty: 106
Rejestracja: czw, 12 maja 2005, 13:06
Kontaktowanie:

Re: INEA idzie ze światłowodem - Internet w Kaźmierzu

Postautor: Gregory » pn, 12 gru 2016, 00:27

Obrazek

Goz0
fiat 500
Posty: 505
Rejestracja: śr, 11 maja 2005, 19:34
Lokalizacja: Kaźmierz

Re: INEA idzie ze światłowodem - Internet w Kaźmierzu

Postautor: Goz0 » pn, 12 gru 2016, 13:58

Nic do dać, nic ująć :)

Goz0
fiat 500
Posty: 505
Rejestracja: śr, 11 maja 2005, 19:34
Lokalizacja: Kaźmierz

Re: INEA idzie ze światłowodem - Internet w Kaźmierzu

Postautor: Goz0 » pn, 12 gru 2016, 18:15

Dzisiaj zaczęli chodzić po domach z "super" promocją. 9 miesięcy za darmo, a później zgodnie z cennikiem. Za 25/2 Mb/s 49,9 - to i tak za dużo - mobilny wychodzi taniej i szybciej, szczególnie wysyłanie.

Mati
150 na zegarze
Posty: 158
Rejestracja: sob, 28 cze 2014, 17:08

Re: INEA idzie ze światłowodem - Internet w Kaźmierzu

Postautor: Mati » pn, 12 gru 2016, 18:40

Mobilny nie wychodzi taniej zwłaszcza jak dużo ściągasz.
Mobilny nie wszędzie ma zasięg - lub nie wszędzie zasięg w LTE.

Goz0
fiat 500
Posty: 505
Rejestracja: śr, 11 maja 2005, 19:34
Lokalizacja: Kaźmierz

Re: INEA idzie ze światłowodem - Internet w Kaźmierzu

Postautor: Goz0 » pn, 12 gru 2016, 18:50

Do domowego użytku wystarcza, a limit 10Mb/s po wykorzystaniu limitu jest niezauważalny - nawet przy filmach z netflixa na tv.

Mati
150 na zegarze
Posty: 158
Rejestracja: sob, 28 cze 2014, 17:08

Re: INEA idzie ze światłowodem - Internet w Kaźmierzu

Postautor: Mati » pn, 12 gru 2016, 19:03

np. teraz ściągam bajki synkowi.
260Mbit/s
Załączniki
Untitled.jpg

Mati
150 na zegarze
Posty: 158
Rejestracja: sob, 28 cze 2014, 17:08

Re: INEA idzie ze światłowodem - Internet w Kaźmierzu

Postautor: Mati » pn, 12 gru 2016, 19:05

10Mbit to już za wolno.
2xTV + dwa trzy kompy i się zapchasz.
Przynajmniej u mnie się nie sprawdzi - po tej stornie Kaźmierza zasięg Orange i T-Mobile kiepski.
O pozostałych dwóch Operatorach mam kiepskie opinie więc nawet nie sprawdzam.

Goz0
fiat 500
Posty: 505
Rejestracja: śr, 11 maja 2005, 19:34
Lokalizacja: Kaźmierz

Re: INEA idzie ze światłowodem - Internet w Kaźmierzu

Postautor: Goz0 » pn, 12 gru 2016, 19:16

Dobrze, że dzieciaki mam jeszcze "niekomputerowe " ;)

Gregory
pierwsza seta
pierwsza seta
Posty: 106
Rejestracja: czw, 12 maja 2005, 13:06
Kontaktowanie:

Re: INEA idzie ze światłowodem - Internet w Kaźmierzu

Postautor: Gregory » pn, 12 gru 2016, 22:28

Goz0 pisze:Dobrze, że dzieciaki mam jeszcze "niekomputerowe " ;)


To się może zmienić za kilka miesięcy...

Awatar użytkownika
mckornik
3000 - dziękujemy za udział na forum
Posty: 5168
Rejestracja: czw, 12 maja 2005, 16:38
Lokalizacja: Kaźmierz
Kontaktowanie:

Re: INEA idzie ze światłowodem - Internet w Kaźmierzu

Postautor: mckornik » wt, 13 gru 2016, 09:40

zamiast zwiększać szybkość
proponuję zapytać Gregorego o radę
dobrać odpowiednio konfigurowalny sprzęt i się nie zapcha :mg:

Goz0
fiat 500
Posty: 505
Rejestracja: śr, 11 maja 2005, 19:34
Lokalizacja: Kaźmierz

Re: INEA idzie ze światłowodem - Internet w Kaźmierzu

Postautor: Goz0 » wt, 13 gru 2016, 11:35

Dzieci trzeba dobrze skonfigurować i też będzie dobrze :lol:

Mati
150 na zegarze
Posty: 158
Rejestracja: sob, 28 cze 2014, 17:08

Re: INEA idzie ze światłowodem - Internet w Kaźmierzu

Postautor: Mati » śr, 14 gru 2016, 16:36

Są dobrze skonfigurowane zwłaszcza o zabezpieczenia przed xxx.
Ale jako tako u mnie nie ma TV więc kontent musi być na trzech urządzeniach TV.
Plus dwa kompy.
Plus transmisja pobierana z mojego serwera i do mojego serwera.

Jasne, że to nie jest zawsze, ale 50PLN więcej za taki komfort to nie jest jakaś masakra.


Wróć do „Inni operatorzy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość